Eργασίες κατασκευής του υπερσύγχρονου κλειστού πολυδύναμου αθλητικού κέντρου Νέας Σμύρνης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό στις 2/9/2024.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 20.850.000 ευρώ, στη θέση του υφιστάμενου κλειστού γυμναστηρίου, επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.500 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης.

«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ν. Σμύρνης, η κατασκευή του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου, γίνεται πραγματικότητα καθώς εντός του 2024 θα παραδοθεί προς χρήση. Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στην υλοποίηση αθλητικών υποδομών σε όλη την Αττική, δώσαμε έμφαση και στο συγκεκριμένο έργο και καταφέραμε με επιμονή, σχέδιο και συνέπεια να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και τις αγκυλώσεις. Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Σε αυτό το πλαίσιο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για 2 χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού. Οι εργασίες προχωρούν ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Πορεία υλοποίησης

Μέχρι σήμερα, στο οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Ν. Σμύρνης, στην συμβολή των οδών Αρτάκης και Εθνικής στέγης όπου και κατασκευάζεται το νέο κλειστό Γυμναστήριο – Βιοκλιματικό Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ν. Σμύρνης, χωρητικότητας 3.500 θέσεων έχουν εκτελεστεί τα παρακάτω:

  • Έχει εκτελεστεί η γενική εκσκαφή και η προσωρινή αντιστήριξη σε ποσοστό 97%.
  • Επιπλέον, έχει σκυροδετηθεί το 75% του σκυροδέματος εξομάλυνσης της θεμελίωσης και έχει τοποθετηθεί το 60% του σιδηρού οπλισμού αυτής καθώς και ο ξυλότυπος των φάσεων σκυροδέτησης της γενικής κοιτόστρωσης.
  • Επίσης εκτελούνται οι υπολειπόμενες εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης (κατασκευή προεντεταμένων αγκυρίων και μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος).
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ορισμού ελεγκτή δόμησης και το Σάββατο 16/12/2023 ξεκινά η πρώτη φάση της σκυροδέτησης των Θεμελίων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρετίζει την ομαλή εξέλιξη των εργασιών και τονίζει ότι το έργο θα αποτελέσει ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό κόμβο για την Νέα Σμύρνη

Γιώργος Πατούλης | Αυτοψία στο Κλειστό Γήπεδο Αρτάκης Νέα Σμύρνη | 16-12-2023 (youtube.com)

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα