Εργασίες ανάπλασης στην Κοινότητα των Δελφών

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εργασίες ανάπλασης σε σημεία της Κοινότητας των Δελφών όπου χρήζουν παρέμβασης, συμβάλλοντας έτσι στην αισθητική αναβάθμισή τους.

Το έργο με τίτλο «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Κοινότητας Δελφών», είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δελφών, είναι προϋπολογισμού 21.750 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ του 2022.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα κατασκευαστεί τοιχίο από λιθοδομή επί της οδού Αγγέλου & Εύας Σικελιανού με κατεύθυνση τον Καλλιτεχνικό Σταθμό Δελφών, ώστε με το πέρας των εργασιών να είναι ίδιας μορφής με υφιστάμενο που βρίσκεται στην ίδια οδό. Επίσης, στον τοίχο που βρίσκεται στην είσοδο της Σχολής Καλών Τεχνών θα τοποθετηθούν στην άνω όψη του ακανόνιστες χονδρόπλακες Άρτας. Ακόμα, θα γίνουν εργασίες ανάπλασης σε σκάλα επί της οδού Απόλλωνος, μεταξύ οικιών Δημ. Σεγκούνη και Μ. Δροσερού, καθώς και κατασκευή τμήματος πεζοδρομίου εφαπτόμενο με τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Δελφικών Εορτών Αγγέλου & Εύας Σικελιανού. Τέλος, θα ολοκληρωθεί το πεζοδρόμιο από το ξενοδοχείο DELPHI PALACE έως την είσοδο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και θα κατασκευαστεί τοίχος από λιθοδομή.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Δελφών, κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, σε δήλωσή της σημείωσε: «Ο Δήμος συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στην Κοινότητα των Δελφών, αναβαθμίζοντας αισθητικά την εικόνα τους σε διάφορα σημεία. Υλοποιώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και εκμεταλλευόμενοι κάθε πηγή χρηματοδότησης, βελτιώνουμε τις υποδομές που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών του τόπου μας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα