Εργασίες ανακατασκευής της Λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα αξίας 4 εκ. ευρώ

Για τις εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του ασφαλτικού τάπητα της Λεωφόρου Θησέως (Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου) στην περιοχή της Καλλιθέας, η οποία είχε να συντηρηθεί πάνω από 25 χρόνια ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του χθες το βράδυ στο συγκεκριμένο σημείο. Τον περιφερειάρχη συνόδευε ο dιευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος και ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης.

Το έργο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Ανακατασκευή ασφαλτικού αντιολισθηρού τάπητα στη Λεωφόρο Θησέως», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000,00€ με Φ.Π.Α. Συγκεκριμένα, εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος επί του οδικού άξονα της Λεωφόρου Θησέως, σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες:

· Συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 90.000m2, της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης,

· Εργασίες τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής

· Εργασίες πρασίνου.

Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη οι εργασίες πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Ο pεριφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στο σημείο που εκτελούνται οι εργασίες επισήμανε σχετικά:

«Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής αλλάζει. Με στρατηγικό σχέδιο προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό των κεντρικών οδικών αξόνων με στόχο μας την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε τις μητροπολιτικές υποδομές με ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, ειδική σήμανση, φωτισμό led και αποδίδουμε ένα ασφαλές, λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο. Αυτή τη χρονική στιγμή εκτελείται ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια στο κέντρο ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, την Καλλιθέα. Η Λ. Θησέως έχει να ασφαλτοστρωθεί πάνω από 25 χρόνια. Με παρέμβασή μας θα αναβαθμιστούν πάνω από 90 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, μέσα από ένα προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Πάνω από όλα θέτουμε την ασφάλεια των πολιτών. Για να έχουμε ασφάλεια χρειάζονται πόροι. Με σωστή διαχείριση η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί μαζί με τις υπηρεσίες της σημαντικά έργα όπως το συγκεκριμένο».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα