Έργα ύψους 7,6 εκ ευρώ στον Δήμο Κορινθίων

Με έργα νευραλγικής σημασίας ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφάλεια μετακίνησης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην πόλη και στα χωριά, κλείνει το 2022 για τον Δήμο Κορινθίων.

Τα έργα που εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και ξεκινούν άμεσα.

Πρόκειται για:

  • Κονδύλι ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπλαση, αναβάθμιση και αντικατάσταση των πεζοδρομίων στην πόλη της Κορίνθου, έργο αναγκαίο για την ασφαλή κίνηση των πεζών.
  • Κονδύλι ύψους 580 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης για την κατασκευή νέων, σύγχρονων πεζοδρομίων από το κέντρο της Κορίνθου, κατά μήκος της οδού Άργους και με τελικό προορισμό τον σταθμό του Προαστιακού. Ένα ακόμα αίτημα πολλών ετών υλοποιείται.
  • Κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την βελτίωση και αποκατάσταση σημαντικών για τις παραγωγικές τάξεις αγροτικών οδικών αρτηριών. Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου».  Τα έργα δημοπρατούνται με σημερινή απόφαση έγκρισης των όρων από την Οικονομική Επιτροπή.
  • Κονδύλι ύψους 778 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή και τοποθέτηση σκιάστρων (πέργκολες) στις πλατείες της Κορίνθου, περιλαμβανομένης της κεντρικής πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη», στα πλαίσια του έργου «Αναπλάσεις πόλης Κορίνθου. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Κορινθίων στο γραφείο του παρουσία του αναδόχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου.
  • Κονδύλι ύψους 588 χιλιάδων ευρώ για την συντήρηση των κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων. Η Οικονομική Επιτροπή με σημερινή της απόφαση κατακύρωσε το έργο. Ο Ανάδοχος ξεκινά εργασίες αμέσως μετά τις γιορτές.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα