Έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των υποδομών στις Αχερούνες και στον Πεύκο από την θεομηνία 9/7/2022 και αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Αχερούνες» στο «ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών α) υποδομών ΟΤΑ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για:

  • Την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού Αχερούνες με την εφαρμογή της μελέτης οριοθέτησής, η οποία προβλέπει διεύρυνση του πλάτους του ρέματος από 6,5μ κλιμακωτά στα ορεινά κομμάτια έως 17 μετρά στην εκβολή του. Οι όχθες του ποταμού εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού θα προστατευτούν με συρματοκιβώτια και με λιθορριπές.
  • Να κατασκευαστούν εκ νέου τα 4 γεφύρια στις νέες διαστάσεις του ποταμού ανοίγματος από 7 έως 17 μετρά ανάλογα με τις θέσεις που υπάρχουν σε σχέση με την διαπλάτυνση του ρέματος.
  • Αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου εντός οικισμού Αχερούνων με ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή του παραλιακού τμήματος το οποίο έχει διαλυθεί τελείως.

Στην υπόλοιπη περιοχή θα γίνει αποκατάσταση της επενδυμένης τριγωνικής τάφρου στον δρόμο προς τον Πεύκο με σκυρόδεμα και ασφαλτόστρωση των κατεστραμμένων τμημάτων του δρόμου προς Διαπόρι, Σκυριανό άλογο και Μέγκλου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα