Έργα οδικής ασφάλειας στον Δήμο Καλαμαριάς

Το έργο με τίτλο «Ενδυνάμωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Καλαμαριάς», ενέταξε ο Δήμος στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε 19 σηματοδοτούμενους κόμβους και 6 προειδοποιητικούς αναλάμποντες σηματοδότες, αρμοδιότητας του δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι συνθέτουν το δίκτυο ελέγχου κυκλοφορίας του δήμου.

Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός πεδίου και να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργία (προγρ/τα σηματοδότησης, συντονισμός κ.λ.π.) κρίσιμων εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμαριάς, να εγκατασταθεί Κέντρο Ελέγχου και τέλος σε πολυσύχναστες ή/ και σημαντικές διαβάσεις πεζών να εγκατασταθούν καταμετρητές αντίστροφης μέτρησης (countdown) και κομβία κλήσης πεζών για ΑμΕΑ,

Ειδικότερα οι επεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως διαγράμμιση, σήμανση οριζόντια και κατακόρυφη, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος,  στηθαία ασφαλείας, Η/Μ εγκαταστάσεις εργασίες ηλεκτροφωτισμού κλπ. Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

Η χρηματοδότηση φτάνει τις 437.112,40€.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα