Έργα οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Λευκάδας

Ακόμα μια παρέμβαση ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με την τοποθέτηση καταγραφικών (ραντάρ) ταχύτητας στην Απόλπαινα και παλλόμενων προειδοποιητικών φαναριών στα Λαζαράτα, στο Περιγιάλι (θέση «Πασά») και στον Παράδεισο Λυγιάς.

«Έχει γίνει αντιληπτό από τους συμπολίτες μας ότι δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό που λέγεται ‘οδική ασφάλεια’ στους δρόμους μας. Με μια ολιστική προσέγγιση σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα για εμάς, συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις μας, βελτιώνοντας αισθητά τις συνθήκες στο οδικό μας δίκτυο.

Αυτή τη φορά εγκαταστήσαμε στην Απόλπαινα – και σε συνέχεια των ασφαλτοστρώσεωνπου προηγήθηκαν – ειδικά ραντάρ ταχύτητας, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να μηνξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο. Σε ένα δρόμο που, δυστυχώς, συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Με το ίδιο σκεπτικό, τοποθετήσαμε προειδοποιητικά παλλόμενα φανάρια σε ευθείες,όπου συχνά παρατηρούνται υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας και επικίνδυνες προσπεράσεις, συγκεκριμένα στα Λαζαράτα, στο Περιγιάλι στου Πασά, και στη Λυγιά στον Παράδεισο, όπου πρόσφατα κάναμε νέες ασφαλτοστρώσεις.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου φάσματος παρεμβάσεων, που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε. Σύντομα ακολουθούν νέες εγκαταστάσεις και ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης φαναριών που υπάρχουν στο δίκτυό μας, νέες διαγραμμίσεις, νέοι κόμβοι, νέες νησίδες και νέες ασφαλτοστρώσεις. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου για το σήμερα, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο ‘αύριο’» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Τα ραντάρ και τα φανάρια που τοποθετήθηκαν είναι ενεργειακά αυτόνομα, καθώς λειτουργούν με φωτοβολταϊκό στοιχείο, κάτι που σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία τους.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το αποθεματικό της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και υλοποιήθηκε από τη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) με ανάδοχο την «ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ.ΧΡΟΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα