Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών», προϋπολογισμού 200.000,00€, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του αναδόχου εργολάβου.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου θα έχει διάρκεια 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η χρηματοδότηση του έργου είναι σε βάρος των πιστώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2023.

Σύμφωνα με την σύμβαση θα γίνουν εργασίες καθαρισμού των τάφρων απορροής ομβρίων, των τεχνικών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Σερρών. Επί των τάφρων απορροής ομβρίων και σε περιπτώσεις μεγάλης κατά μήκος κλίσης θα κατασκευασθούν νέα ή θα επισκευασθούν τα υφιστάμενα μικρά τεχνικά ανάσχεσης (ορεινές χαράξεις οδών).

Θα διορθωθούν τα ρείθρα, οι τάφροι με σκυρόδεμα, όπου απαιτηθεί. Θα γίνει καθαρισμός των απορροών των τεχνικών και των γεφυρών για την πλήρη απομάκρυνση φερτών και άλλων υλικών. Θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα κιγκλιδώματα και θα τοποθετηθούν νέα, όπου απαιτείται. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης των τεχνικών, όπου κριθεί απαραίτητο έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα