ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_121 της ΠΕΣΕΔΕ

Ο κ. Χ. Μαλακός, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει στο Εργοληπτικόν βήμα Νο_121  το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων.

  • Δεν  έχει οριστικοποιηθεί η επιλεξιμότητα των έργων της νέας προγραμματικής περιόδου. Κρίνοντας από τις προηγούμενες περιόδους θεωρούμε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση των δράσεων που αναφέρατε. Ήδη από το 2017 έχουν ενταχθεί και εντάσσονται μελέτες προκειμένου να ωριμάσουν έργα για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ π.χ. η ΣΑΕΠ 988 στην περιφέρεια μας.
  • Η απορρόφηση στο ΕΣΠΑ της ΠΒΑ είναι περίπου 35,5% σήμερα
  • Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ) λόγω κλίμακας των παρεμβάσεων  υπάρχουν έργα μικρομεσαίων τεχνικών εταιρειών.
  • Σύμφωνα με τον κ. Χ.Μαλακό Γ.Δ/ντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυστυχώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λόγω υποστελέχωσης δεν έχει επιτύχει την αξιοποίηση των πόρων που θα μπορούσαν να διατεθούν. Κατά συνέπεια το πρώτο ζητούμενο είναι η αύξηση της παραγωγικότητας η οποία με βεβαιότητα θα επιφέρει και την αύξηση των πόρων.
  • Επειδή δεν υπάρχει η εμπειρία χρηματοδοτήσεων μέσω ΣΔΙΤ εκτιμάται ότι η περίπτωση του “Σάρλιτζα” θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το πρώτο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα