Έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Δωρίδος… ύψους 398.000 ευρώ

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας στον Δήμο Δωρίδος (Α΄& Β΄φάση)».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα χρηματοδοτήσει το έργο, το οποίο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 398.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Δωρίδος αναλαμβάνει τη δημοπράτηση, τη συμβασιοποίηση και την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης του έργου.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Ευπαλίου, Λιδορικίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνας. Το συνηθέστερο πρόβλημα σε αυτούς τους δρόμους είναι το πέρασμά τους μέσα από μικρά ρέματα, τα οποία κατά την διάρκεια του χειμώνα φέρνουν πολύ νερό με αποτέλεσμα ο δρόμος ή να χαλάει ή να μπαζώνει από τα φερτά υλικά. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή μικρών τεχνικών με φρεάτιο συλλογής όμβριων υδάτων ή με την κατασκευή ιρλανδικών τάφρων.

«Σκοπός του έργου είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και η ανεμπόδιστη διακίνηση των αγροτών μας και των παραγόμενων προϊόντων τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Για την υποστήριξη των αγροτών μας, συνεργαζόμαστε με τον ά βαθμό αυτοδιοίκησης και στην προκειμένη περίπτωση με τον Δήμο Δωρίδος. Λειτουργούμε παράλληλα και συμπληρωματικά με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο υλοποιεί νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας. Με βάση τον προσωρινό πίνακα, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, έχουν εγκριθεί προς ένταξη 18 έργα για περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση αυτών των έργων θα βελτιώσει αισθητά την πρόσβαση στη γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο βελτίωσης των αγροτικών δρόμων σε δεκάδες Κοινότητες του Δήμου Δωρίδος. ‘Εργο που βελτιώνει τις προσβάσεις και τη λειτουργικότητα σε κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω, για ακόμα μία φορά, τον περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για την αγαστή συνεργασία».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα