meletes

Share

H ΕΤΕΠΑΜ διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων το οποίο θα διεξαχθεί στις 13-15 Νοεμβρίου 2025 στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη.

Το συνέδριο έχει θέσει υπό την αιγίδα του το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Τμήματος, Ηλίας Περτζινίδης.

Στο αντικείμενο του Συνεδρίου εμπίπτουν τα σχετικά με την Αναστήλωση των ιστορικών κτισμάτων (και των λειψάνων τους) ζητήματα, που αφορούν:

  • στη φιλοσοφία και μεθοδολογία των επεμβάσεων,
  • στη σεισμική επικινδυνότητα και λοιπούς παράγοντες τρωτότητας των μνημείων,
  • στην τεχνολογική έρευνα (τεκμηρίωση, τεχνικές, υλικά κλπ) και εφαρμογή της, και
  • στην ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες που προέρχονται από τους χώρους των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας και συνεισφέρουν στην προστασία και αποκατάσταση των μνημείων.

Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι τριήμερη και μία από τις συνεδρίες θα αφιερωθεί στο ειδικό θέμα «Μνημεία και κλιματική αλλαγή».

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ