Έρχεται το 2ο Green Transport Conference στην Πάτρα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εφημερίδα Πελοπόννησος  και η ΦΙΛΜΠΑ διοργανώνουν το Green Transport Conference. Το συνέδριο με πεδίο συζήτησης την ανάγκη για στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και στην εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την κίνηση με αέριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2022 στον φιλόξενο χώρο του Royal Patras. Ώρα έναρξης 9.00π.μ.

Η θεματολογία του συνεδρίου έχει ως βάση τρεις πυλώνες.

• Πρώτο πυλώνα του συνεδρίου αποτελεί η ηλεκτροκίνηση, με στόχο της διοργάνωσης την ενημέρωση του κοινού πάνω στο εύρος της αγοράς και στους τρόπους κρατικής επιδότησης, την παροχή πληροφοριών για την αυτονομία που παρέχεται και τους τρόπους φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων καθώς επίσης και τους σταθμούς φόρτισης.
• Δεύτερο πυλώνα και ιδιαίτερα σημαντικό, θα αποτελέσει η συζήτηση για τα υβριδικά οχήματα & τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης εκτός ηλεκτρικού ρεύματος, όπως το φυσικό αέριο ως κύριο μεταβατικό καύσιμο αλλά η χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο. Ειδική αναφορά θα γίνει τόσο για τη χρήση του φυσικού αερίου ως ναυτιλιακό καύσιμο αλλά και για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού καθώς και των σημείων πώλησης.
• Ο τρίτος πυλώνας του συνεδρίου αφορά στη διαδικασία της πράσινης μετάβασης των τοπικών κοινωνιών μέσω του εξηλεκτρισμού και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταφορών, αλλά και την εξάλειψη της ηχορύπανσης στον αστικό. Στόχος η ηλεκτροκίνηση να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την επίτευξη νέων οικοσυστημάτων έξυπνης κινητικότητας μηδενικών ρύπων.

Στο Συνέδριο θα δώσουν το παρών αξιωματούχοι των υπουργείων Ενέργειας και Μεταφορών, ακαδημαϊκοί, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, στελέχη εταιριών που πρωταγωνιστούν στο στοίχημα της «πράσινης μετάβασης».
Στο περιθώριο της συνεδριακής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη οχημάτων που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο από επίσημους εισαγωγείς της χώρας.

Το Green Transport Conference θα διεξαχθεί φυσικά με παράλληλη live streaming μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή επισκεφτείτε το https://www.synedra.gr/2ndGreenTransport (κόστος εγγραφής: δωρεάν).

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα