Επιθεώρηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη στα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων στην Κρήτη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, έκανε επιθεώρηση στα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το 2019 στην περιοχή.

Πρόκειται για επτά έργα σε περιοχές, κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων, αλλά και σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου εκδηλώθηκαν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να γίνουν οι επείγουσες εργασίες που χρειάζονται για την πλήρη αποκατάσταση αυτών των περιοχών.

Το πρώτο έργο στις θέσεις Άπτερα – Μεγάλα Χωράφια, Σταλός και Γαλατάς έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση, ενώ το έργο για τη σταθεροποίηση και την αποκατάσταση της κατολίσθησης στις θέσεις Μαυρομούστακο και Μεγάλα Χωράφια του ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, δημοπρατήθηκαν και ξεκινάνε οι εργασίες

  • στην ευρύτερη περιοχή Σισες – Φοδελε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,
  • στη θέση Νωπήγεια και στη θέση Αγία Μαρίνα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς και
  • στις θέσεις Τμήμα Π3 Σούδα – Καλύβες, στην περιοχή Ι. Κ. Σούδας, στην περιοχή ρέματος Ζαχαριά στα Χανιά και
  • στη θέση Α. Δ. Καλαϊτζακη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.
  • Με το έβδομο και τελευταίο έργο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στις θέσεις Κακό Όρος, Χυτά Ηρακλείου, Περιοχή Εσταυρωμένου και Κακιά Στροφή του ΒΟΑΚ, το οποίο δημοπρατείται μέσα στο καλοκαίρι, θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 35 εκ. € και θα παραδοθούν ασφαλή έργα σε κυκλοφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε σχετικά:

«Με αφορμή τη παρουσία μας στην Κρήτη για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, είδαμε ένα μικρότερο αλλά σημαντικό αντικατολισθητικό έργο, στην περιοχή των Νωπηγείων στη θέση Μαυρομούστακο, να ολοκληρώνεται. Είναι ένα έργο που δημοπρατήσαμε, αναθέσαμε και κατασκευάσαμε και μαζί με τις υπόλοιπες θέσεις στις οποίες παρεμβαίνουμε σε όλη τη Κρήτη,  εξασφαλίζουμε την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και το αποδίδουμε στους Κρητικούς ποιοτικότερο και πιο ασφαλές».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα