Επιστολή ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ: Αίτημα συνάντησης με τον Χρήστο Σταϊκούρα – Τι ζητούν

Με κοινή επιστολή οι Εργοληπτικές Οργανώσεις ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ ζητούν άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων, να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα των αναδόχων εργοληπτικών επιχειρήσεων καθώς και να ολοκληρωθούν όλα τα δημόσια έργα.

Η επιστολή, με αποδέκτη την Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις της χώρας, με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου σας για κατάθεση προτάσεων άμεσων παρεμβάσεων/τροποποιήσεων του Ν.4412/2016, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και επιτυχής ολοκλήρωση των υπό εκτέλεση και υπό δημοπράτηση έργων υποδομής και λοιπών τεχνικών έργων.

Εκτός των ανωτέρω προτάσεων τροποποίησης του Ν.4412/2016 με σκοπό τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού θεσμικού πλαισίου εκτέλεσης δημοσίων έργων, στη σχετική κοινή επιστολή μας περιλαμβάνονται και αιτήματα επίλυσης φλεγόντων ζητημάτων που άπτονται άμεσα της βιωσιμότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις ζητούμε :

– Την υιοθέτηση των αιτημάτων και προτάσεών μας προκειμένου να καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων, να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα των αναδόχων εργοληπτικών επιχειρήσεων καθώς και η ολοκλήρωση όλων των δημόσιων έργων που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

– Τον προσδιορισμό άμεσης μεταξύ μας συνάντησης προκειμένου να γίνουν από όλους αντιληπτά η έκταση των ζητημάτων που θέτουμε, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων και εκατοντάδων χιλιάδων απασχολούμενων σε αυτές».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα