Επιλογή Διοικήσεων Φορέων Δημοσίου – Εκδόθηκε το ΦΕΚ – Ποιους φορείς του Υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνει

Στην εφαρμογή του νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους» προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ΦΕΚ εκδόθηκε και περιλαμβάνει περισσότερες από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι στόχοι του Υπουργείου είναι δύο:

-ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα και

-η δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο προβλέπει τη διαρκή αξιολόγησή τους.

Οι Φορείς κατηγοριοποιούνται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το εύρος και το είδος των αρμοδιοτήτων τους.

-Στην πρώτη ομάδα θα ενταχθούν νομικά πρόσωπα με δράση σε όλη την επικράτεια καθώς και οι επτά Υγειονομικές περιφέρειες. Συνολικά θα περιλαμβάνει 190 θέσεις διοικητών, υποδιοικητών κλπ.

-Η δεύτερη ομάδα αφορά νομικά πρόσωπα με ειδικό αντικείμενο ή τοπική δράση και αφορά σε 270 θέσεις

-Η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει τα νοσοκομεία της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής Διοικήσεων είναι διαφορετική ανά κατηγορία, ανάλογα με το εύρος και το είδος αρμοδιοτήτων των φορέων.

Όσον αφορά το Υπουργείο Υποδομών – το ΦΕΚ περιλαμβάνει: Ελληνικό Μετρό Α.Ε., ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., Εταιρεία Προδιαγραφών Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ), Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (ΟΑΚ), Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Εθνικός Οργανισμός Συντονισμού Πτήσεων (ΕΟΣΠ) Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Δικαιωμάτων Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου Α.Ε.

Επίσης επιλογή Διοικήσεων θα γίνει και στους Οργανισμούς Λιμένων: Ελευσίνας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών, Ραφήνας, Εύβοιας.

Η επιλογή των νέων διοικήσεων θα γίνεται βασει των επαγγελματικών προσόντων τους, δηλαδή τα ακαδημαϊκά προσόντα και την επαγγελματική τους εμπειρία. Θα υπάρχει επίσης και τεστ δεξιοτήτων. Οι νέοι επικεφαλής θα αξιολογούνται ετησίως και βάει της αξιολόγησης (και των επιδόσεων) θα παραμένουν ή θα απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα