«Έπεσαν» οι υπογραφές για την «Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Δράμας»

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 η «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Δράμας, για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Δράμας.

Η σύμβαση ύψους 6,2 εκ ευρώ προβλέπει τη χρήση μεμβρανών υπερδιήθησης για την εφαρμογή της προηγμένης μεθόδου MBR στην επεξεργασία λυμάτων, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί η εκροή των επεξεργασμένων στην άρδευση γεωργικών καλλιεργειών της περιοχής. Η εγκατάσταση θα έχει δυναμικότητα 60.000 ισοδυνάμων κατοίκων.

Με τη σύμβαση αυτή η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία της νέας μονάδας για 6 + 6 έτη.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Στο έργο της αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Δράμας περιλαμβάνεται:

 • η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας,
 • η κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού,
 • η προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,
 • η θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης
 • η δοκιμαστική λειτουργία του έργου από τον Ανάδοχο για χρονικό διάστημα έξι μηνών,
 • η κανονική λειτουργία και συντήρηση της μονάδας από τον Ανάδοχο για χρονικό διάστημα έξι ετών με δικαίωμα προαίρεσης έξι ετών.

  Επίσης στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση, την άρτια και αποδοτική λειτουργία του έργου, έστω και αν δεν αναφέρεται ρητά στα τεύχη δημοπράτησης.

  Ο ανάδοχος έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίτευξη των απαιτούμενων αποδόσεων επεξεργασίας όσον αφορά τις τελικές εκροές και την επεξεργασμένη ύλη, οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνες με τα όσα καθορίστηκαν στο τεύχος δημοπράτησης, καθώς και με τις εγγυήσεις που έχει υποβάλλει μαζί με την τεχνική προσφορά του.

  Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα