«Έπεσαν» οι υπογραφές για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείου στον Δήμο Σουφλίου

Μετά και την υπογραφή της σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού 230.000€ με ΦΠΑ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Σουφλίου Καλακίκου Παναγιώτη και του αναδόχου «ΘΕΡΜΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Ε.Π.Ε », ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) μετά την κοινή πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Σουφλίου με τους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. Με την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης ο Δήμος Σουφλίου κάνει πράξη την μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την επίτευξη των στόχων ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα το έργο αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη ως προς τους χρήστες του κτιρίου που είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, καθώς οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν βελτιώνουν τις συνθήκες διαμονής εντός κτιρίου σε μία ορεινή περιοχή του Δήμου Σουφλίου, που τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζει δύσκολες θερμοκρασιακές συνθήκες.

Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στον περιορισμό του κόστους λειτουργίας. Συνοπτικά θα πραγματοποιηθούν:

  • Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα συνθετικά κουφώματα
  • Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας φωτιστικά LED σε όλους τους χώρους του κτιρίου
  • Εγκατάσταση συστήματος παραγωγής θερμού νερού

Η μείωση του λειτουργικού ενεργειακού κόστους του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Δερείου αλλά και των υπόλοιπων σχολείων που ακολουθούν δίνει την ευκαιρία για περαιτέρω χρηματοδότηση λοιπών αναγκών του σχολείου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα