Έως τις αρχές του 2025 η δημοπράτηση της παλιάς πτέρυγας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Το έργο της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου θα μπορεί να προκηρυχθεί έως τις αρχές του 2025, δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο επίσκεψης του στο νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η μελέτη του παλαιού κτιρίου ολοκληρώνεται και πιστεύω ότι έως τις αρχές του επόμενου έτους θα μπορούμε να δημοπρατούμε το έργο, για να μπορεί να γίνει το Βενιζέλειο ένα λειτουργικό νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι υποχρέωση της περιφέρειας μας να υποστηρίζει τη δημόσια υγεία σε όλη την Κρήτη. Και μέσα από τις παρεμβάσεις που κάνουμε για την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και για τα κτίρια μέσα από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και τόνισε πως «συνολικά για τα νοσοκομεία της Κρήτης απαιτείται η στήριξη από την κεντρική εξουσία με καλύτερους μισθούς και με το προσωπικό που έχουν υποσχεθεί από το υπουργείο υγείας ότι θα πάρουμε».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ευχαριστώντας την Περιφέρεια μίλησε για «μια εξαιρετική μελέτη που θα οδηγήσει σ’ ένα ουσιαστικά αναβαθμισμένο, καινούργιο νοσοκομείο. Εκεί κάνουμε κι εμείς όλες τις προσπάθειές μας όπου σε συνδυασμό με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό να πετύχουμε το καλύτερο».

Ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες, εξέφρασε και ο εκτελών χρέη Διοικητή, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ευθύμης Καρακώστας «για την στήριξη του νοσοκομείου μας», όπως είπε, «όχι μόνο σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και στην επικείμενη αναπαλαίωση του κεντρικού κτιρίου».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα