Εορδαία: Σε τροχιά υλοποίησης η Κατασκευή και Συντήρηση Πεζοδρομίων και Κοινοχρήστων Χώρων

Ένα μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στην Εορδαία, το έργο «Κατασκευή και Συντήρηση Πεζοδρομίων και Κοινοχρήστων Χώρων 2023», καθώς υπογράφτηκε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου η σύμβαση του έργου από τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και τον ανάδοχο του έργου “ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.”, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων – Προγραμματισμού Νικόλαου Φουρκιώτη.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 957.879,95 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ η προθεσμία περάτωσης του έργου ανέρχεται σε 24 μήνες.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση των πλακοστρώσεων και των πεζοδρομίων σε διάφορους δρόμους του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα: η καθαίρεση των επιστρώσεων (πλάκες μαρμάρου κ.α.) που έχουν σπάσει ή παρουσιάζουν φθορές και η κατασκευή νέων πλακοστρώσεων. Αποξήλωση των φθαρμένων μαρμάρων και τοποθέτηση νέων σε παρτέρια. Τοποθέτηση νέων σχαρών δέντρων όπου αυτό απαιτείται, καθώς και φύτευση νέων δέντρων όπου δεν υπάρχουν ή όπου έχουν ξεραθεί.

Επίσης θα γίνει καθαίρεση και αποκατάσταση των φθαρμένων κρασπεδορείθρων και των φθαρμένων βάσεων πλακόστρωσης, αντικατάσταση κατεστραμμένων καπακιών φρεατίων παροχής, ανύψωση ή υποβιβασμός της στάθμης τους καθώς και επισκευή τους, όπου απαιτείται. Τοποθέτηση χαλύβδινων κολωνακίων σε πεζοδρόμια και ιδιαίτερα σε αυτά που διαπλατύνθηκαν ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων πάνω τους και τέλος αντικατάσταση του καναλιού αποχέτευσης ομβρίων επί πεζοδρόμων.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα