Ενεργειακή αναβάθμιση των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Ενεργειακού της Σχεδιασμού, με στόχο τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων της και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Για το σκοπό αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Λάμπρος Δημητρογιάννης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακού συμβούλου,  που αναλαμβάνει την προετοιμασία του φακέλου για ένταξη σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου της Π.Δ.Ε,  δαπάνης 71.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν ιδιοκτησία της Περιφέρειας και το χρηματοδοτικό εργαλείο που πρόκειται να αξιοποιηθεί είναι το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσιών κτιρίων.

Ειδικότερα, ο ενεργειακός σύμβουλος:

  • θα προετοιμάσει και για τα δύο κτίρια τον απαιτούμενο φάκελο υποβολής, και θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη στις υπηρεσίες  για τον έλεγχο και απαιτούμενο σχεδιασμό της ωρίμανσης των ενεργειακών έργων
  • θα συντάξει το τεχνικό δελτίο, θα προβεί σε έλεγχο νομιμότητας και οικοδομικής ορθότητας των κτιρίων
  • θα υποστηρίξει τις απαιτούμενες τεχνικές και λοιπές μελέτες, όπως ενεργειακής απόδοσης, αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές, ηλεκτρομηχανολογικές, στατικές κ.α.
  • θα εκδώσει νέα πιστοποιητικά ενεργειακής αναβάθμισης

Τα παραπάνω, εκτός της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα εξυπηρετήσουν βασικές προτεραιότητες, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω αξιοποίησης ενεργειακού δυναμικού από Α.Π.Ε. Δεδομένου ότι σημαντικό ποσοστό των κτιρίων της Περιφέρειας είναι κατασκευασμένα πριν από το 1985, η ενεργειακή αναβάθμιση των διοικητηρίων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, θα βελτιωθεί η διείσδυση ΑΠΕ στις υποδομές της Περιφέρειας, θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, και θα βελτιωθεί η χρήση των ενεργειακών πόρων με άμεσο θετικό οικονομικό αποτύπωμα.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα