Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων στην κατεύθυνση υλοποίησης παρεμβάσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που απαντούν στο πρωταρχικής σημασίας ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη στην προέγκριση δημοπράτησης του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου”, συνολικού προϋπολογισμού 4.356.904,00 €.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μετά από προγραμματική Σύμβαση που συνήψε με το Νοσοκομείου Σύρου, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διασφαλίζει την χρηματοδότησή του μέσα από πόρους του Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” 2021 – 2027, όπου έχει ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας για το ΠεΠ “Νότιο Αιγαίο” 2021-2027, μέσα από το οποίο θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας στις κτιριακές υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου με την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και των αερίων θερμοκηπίου. Εκτός από την μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του Νοσοκομείου, το έργο αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Ειδικότερα, η Πράξη “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου” αφορά στην κατάταξη του Νοσοκομείου στην κατηγορία Β, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ενεργειακού Επιθεωρητή και τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης.

Προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
Α. Κεντρικό Κτίριο Νοσοκομείου
· Τοποθέτηση θερμομονωτικού κελύφους
· Αντικατάσταση κουφωμάτων
· Αντικατάσταση φωτιστικών
· Τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων
· Ρύθμιση λέβητα ΖΝΧ & τοποθέτηση νέου συμπληρωματικού λέβητα
· Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό στην οροφή κτιρίων (net metering)
· Αντικατάσταση κυκλοφορητών
· Αντικατάσταση ψύκτη
· Αντικατάσταση λέβητα θέρμανσης

Β. Κτίριο Γραφείων Τεχνικής Υπηρεσίας
· Μόνωση Οροφής & Εξωτερικών Τοίχων
· Αντικατάσταση κουφωμάτων
· Αντικατάσταση φωτιστικών
· Αντικατάσταση -Τοποθέτηση Νέων SPLIT UNITS inverter

Η Πράξη “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου” είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας 2. Αειφορική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων του Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα