Ενεργειακά αναβαθμισμένο το 5ο Δημοτικό Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, με την τοποθέτηση θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων. Προηγήθηκαν εργασίες στεγάνωσης και θερμομόνωσης όπως και η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με Led.

Το έργο, όπως σημείωσε ο Δήμος, εντασσόταν στην 3η φάση της ενεργειακής αναβάθμισης 10 μονάδων του προαστίου που στοχεύει, αφενός στην καλύτερη απόδοση των κτηρίων, αφετέρου στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους. Ήδη, με βάση την ίδια πηγή, έχει ολοκληρωθεί το αντίστοιχο έργο στο συγκρότημα του 1ου – Γυμνασίου – 1ου Λυκείου και ακολουθούν τα άλλα σχολεία του προγράμματος.

Συνολικά, όπως υπογράμμισε η διοίκηση της πόλης, θα αντικατασταθούν με διπλά υαλοστάσια, κουφώματα εκτάσεως 2.200 τετραγωνικών μέτρων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης 4.733 τ.μ., συνολικά στα 10 σχολεία, όπως και η τοποθέτηση 1.634 λαμπτήρων LED. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1.250.000 ευρώ χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Έργα που εκτελούνται

Τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με τον Δήμο, άρχισαν οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής των χώρων υγιεινής του 5ου Λυκείου, στο Κάτω Χαλάνδρι, καθώς και η δημιουργία τουαλετών για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) και ράμπας προσβασιμότητας για όλους κι όλες. Παράλληλα, γίνονται αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, αποκαταστάσεις, και ελαιοχρωματισμοί των εξωτερικών όψεων του 8ου Γυμνασίου. Για μια ακόμη φορά, όπως σημείωσε η δημοτική Αρχή, άγνωστοι βανδάλισαν τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του συγκροτήματος.

Πρόσφατα, με βάση την ίδια ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

► 7ο & 10ο Δημοτικό – Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών χώρων, ενώ έγινε αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων με Led. Την προηγούμενη χρονιά είχαν ανακατασκευασθεί πλήρως οι χώροι υγιεινής και έγιναν εργασίες στεγάνωσης.

► 9o Δημοτικό – Έγινε ανακατασκευή των WC των κοριτσιών και κατασκευή WC για ΑμεΑ, ενώ στον αύλειο χώρο έγιναν έργα διαμόρφωσης και αποκατάστασης. Πέρσι, είχαν ανακατασκευαστεί πλήρως και τα WC των αγοριών.

► 2ο Νηπιαγωγείο – Ανακατασκευή και διαμόρφωση αύλειου χώρου. Τοποθέτηση νέου οργάνου παιδικής χαράς. Σε συνέχεια της πρόσφατης- πλήρους ανακαίνισης εσωτερικών χώρων τώρα έγινε η ανακατασκευή και του εξωτερικού δαπέδου με διαχείριση ομβρίων και τοποθέτηση οργάνου για παιχνίδι.

► 11ο Νηπιαγωγείο – Ανακατασκευή WC με αντικατάσταση δικτύων, αλλαγή ειδών υγιεινής, κατασκευή wc για ΑμεΑ.

► 4ο Γυμνάσιο – Αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, αποκαταστάσεις, στοκαρίσματα και ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

► 5ο Γυμνάσιο – Αποξηλώσεις αποσαθρωμένων σοβάδων, στοκαρίσματα, αποκαταστάσεις και ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών χώρων.

Παρεμβάσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ

Από το 2019, όπως ανέφερε η διοίκηση του Δήμου, έχουν γίνει δεκάδες κτηριακές παρεμβάσεις στα 48 σχολεία της πόλης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα έργα βελτίωση της προσβασιμότητας και της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων, με το συνολικό ύψος των έργων να φτάνει τα 4.189.200 ευρώ. Τα έργα κτιριακών υποδομών, τα οποία χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους του Δήμου, συνεχίζονται μετά την υπογραφή και της νέας σύμβασης συντήρησης σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 600.000 €

Έλενα Χριστούλη: «Αδιάκοπη φροντίδα για τα σχολεία της πόλης»

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας ανέφερε: «Από το 2014, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη των σχολείων της πόλης, που είχαν εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες. Το πρώτο βήμα ήταν η ενίσχυση με χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου των σχολικών επιτροπών, δεδομένου ότι οι επιχορηγήσεις που λάμβαναν πριν από το 2014 ήταν μηδενικές. Πέραν τούτου έχουν επενδυθεί εκατομμύρια, πλέον, ευρώ σε έργα υποδομών».

Σύμφωνα με την Έλενα Χριστούλη, «οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν αδιάκοπα μέσα στην πανδημία και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην σταματήσουν, παρά το γεγονός ότι η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει συμπαρασύρει το κόστος των υλικών, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες». «Η φροντίδα της σημερινής διοίκησης για τα σχολεία της πόλης είναι αδιάκοπη και θα επεκταθεί περαιτέρω και στους αύλειους χώρους, εφόσον εγκριθεί και η πρόταση ύψους 2.000.000 ευρώ που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα