Εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση επενδύσεων καθαρής ενέργειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση επενδύσεων καθαρής ενέργειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Στόχος του έργου αποτελεί η παροχή τεχνικής υποστήριξης για τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου για επενδύσεις καθαρής ενέργειας σε συναρμογή με τις φιλοδοξίες για το 2030 και το 2050, καθώς και η υποστήριξη ειδικής δράσης για επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια σε αθλητικές εγκαταστάσεις με σκοπό την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Το έργο εστιάζει στην παροχή τεχνικής υποστήριξης ως προς τις διαδικασίες συντονισμού και παρακολούθησης σχετικά με τις επενδυτικές δράσεις και μεταρρυθμίσεις σε τομείς καθαρής ενέργειας, που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΑΑ, «Ελλάδα 2.0»), καθώς και για στην παρακολούθηση και επικαιροποίηση του οδικού χάρτη του ΕΣΕΚ σύμφωνα το νέο Ευρωπαϊκό κλιματικό στόχο για το 2030 μείωσης κατά τουλάχιστον 55% των καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), μέσω του μηχανισμού τεχνικής υποστήριξης (TSI), καθώς και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και Ενέργειας (BMWi). Το έργο θα υλοποιηθεί από την Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Απριλίου 2023, υπό τον συντονισμό και σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, τη ΓΓΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το BMWi.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι κύριοι στόχοι και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του έργου, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ, της ΓΓΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του BMWi και της GIZ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα