Εκπόνηση μελέτης 18 αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων στις Σπέτσες

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», ξεκινάει την εκπόνηση μελέτης, με τίτλο: «Μελέτη ανάδειξης και βιοκλιματικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων και δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην πλατεία Ωρολογίου Δήμου Σπετσών».

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός των αναπλάσεων δεκαοκτώ (18) κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Σπετσών και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες περιοχές: Πλατεία Κουνουπίτσας – Λαϊκή Αγορά, Ανάληψη Μιμόζα, Πλατεία Ιατρείου, Άγιοι Απόστολοι, Άγιος Ιωάννης, Ντάπια, Ευαγγελίστρια, Κουνουπίτσα 1, Λαϊκή Κοκκιναριά, Μουράγιο, Παλαιό Λιμάνι 1, Παλαιό Λιμάνι 2, Παλαιό Λιμάνι 3, Πευκάκια, Πλατεία Ρολογιού, Υπαπαντή, Μαργαρίτα, Εισόδια.

Η ανάπλαση θα περιλαμβάνει την διαμόρφωση πλατειών, πεζοδρόμων παραπλεύρως, διευθέτηση της κυκλοφορίας με ήπια κυκλοφορία οχημάτων, την ανακατασκευή και τη διαμόρφωση πεζοδρομίων, την αντικατάσταση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού και προσθήκη νέου όπου απαιτείται ως και την ανάπλαση πλατειών.

Σε όλες τις περιοχές παρέμβασης, πέρα από τις πλακοστρώσεις, θα προβλεφθεί ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός, καθώς επίσης το έργο θα μελετηθεί και ως προς την διαχείριση των ομβρίων υδάτων με διευθέτηση τους και σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο, όπου είναι δυνατό. Παράλληλα, όπου είναι εφικτό θα προβλεφθεί ενίσχυση της φύτευσης.

Επιπλέον, στην περιοχή του Ρολογιού προβλέπεται η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου. Αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης αποτελεί η αποκατάσταση και διαρρύθμιση του υπάρχοντος κατασκευασμένου κτιρίου με στόχο την επαναχρησιμοποίησή του και την αξιοποίησή του για πολιτιστικές δράσεις του Δήμου.

Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της μελέτης περιλαμβάνει τμηματικά παραδοτέα ενώ η ολοκλήρωση μαζί με τις εγκρίσεις εκτιμάται συνολικά σε 15 μήνες.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα