ΕΚΠΑ: 16ο Διεθνές Συνέδριο για την “Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή”

Το ΕΚΠΑ διοργανώνει το 16ο Διεθνές Συνέδριο για την “Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή” που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο “Κωστής Παλαμάς”, στις 11-13 Οκτωβρίου 2023, στην Αθήνα και αναμένεται να τεθεί – όπως και οι προηγούμενες διοργανώσεις – υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για τον Ακαδημαϊκό αντίκτυπο.

Συνέδριο τριών διαστάσεων

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων για θέματα επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια, φορείς της αγοράς, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, επικεφαλής έργων και κοινοπραξίες. Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική προοπτική των πολιτικών για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο πιο εστιασμένες παρουσιάσεις και συζητήσεις στις πολιτικές, επιστημονικές και επιχειρηματικές απόψεις του θέματος.

Το συνέδριο χωρίζεται σε τρία (3) κύρια μέρη.

  • Το πρώτο είναι αφιερωμένο στο 8ο Φόρουμ “Επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια”, με στόχο να φέρει σε επαφή φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων για να διερευνήσουν ευκαιρίες για επενδύσεις που προωθούν τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
  • Το δεύτερο είναι αφιερωμένο σε παρουσιάσεις και συζητήσεις που γίνονται από ομότιμους και αφορούν ερευνητικά θέματα σχετικά με την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, όπως και όλα τα προηγούμενα έτη.
  • Τέλος, το τρίτο έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή επιστήμονες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενους φορείς της αγοράς, προκειμένου να τους διευκολύνει να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους (έργα και προγράμματα), να συζητήσουν για ευκαιρίες χρηματοδότησης, ιδίως στο πλαίσιο των προσκλήσεων του προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη” και, τέλος, να αυξήσουν την αλληλεπίδραση για καινοτόμες ιδέες και συνεργασία σε θέματα κοινής σημασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλουν περίληψη εργασιών στο Συνέδριο έως τις 26 Μαΐου 2023.

Η γνωστοποίηση της αποδοχής ή μη της εργασίας, με βάση την παραπάνω περίληψη, θα γίνει μέχρι την 10η Ιουνίου 2023.

Το πλήρες κείμενο των εργασιών θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 5η Αυγούστου 2023.

Περισσότερα : https://promitheasconference.wordpress.com/about/

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα