Εκδηλώσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα για τον εορτασμό συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ που διοργάνωσε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισαδιαδοχικά, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αφορμή και την καθιερωμένη κοπή πίτας στις αρχές κάθε έτους.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, με τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας του ΤΕΕ, θέλησε να τιμήσει την πορεία και την προσφορά του στη χώρα, την κοινωνία αλλά και τον τεχνικό κόσμο. Αξιοποίησε την ευκαιρία για να αναδείξει την ανεκτίμητη συμβολή του στην εξέλιξη της Ελλάδας αλλά και τον καίριο ρόλο του σήμερα στην προώθηση της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, ενισχύοντας την υποδομή της χώρας και προωθώντας την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε το πρωί, από την Καρδίτσα με την κοπή της πίτας να πραγματοποιείται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας Μουσείου Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη εκδήλωση και στα Τρίκαλα. Η εορταστική διαδικασία κορυφώθηκε το απόγευμα, στην έδρα του Τμήματος και στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στο Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στις τρεις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν έδωσε το παρόν, ως επίτιμος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος μίλησε εκτενώς για τον ρόλο των Μηχανικών και το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. «Οι μηχανικοί πρέπει να είναι υπερήφανοι και να γνωρίζουν ότι το ΤΕΕ θα είναι πάντα δίπλα τους. Είμαστε ο φορέας – «πρωταθλητής» στην Ελλάδα σε ότι αφορά στον ψηφιακό και στον πράσινο μετασχηματισμό. Μέσα σε λίγα χρόνια αλλάξαμε όλο το επενδυτικό περιβάλλον προς όφελος όχι μόνο των μηχανικών, αλλά και όλων των πολιτών και της χώρας.» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στασινός.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου σημείωσε: «Η επέτειος των 100 χρόνων του ΤΕΕ μας υπενθυμίζει το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον μας προς μια βιώσιμη, ασφαλή και προοδευτική κοινωνία. Η συνεργασία, η καινοτομία, και η δέσμευση στην τεχνική εξέλιξη είναι κεντρικά στοιχεία που μας καθοδηγούν. Οι μηχανικοί έχουμε συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την καινοτομία που οδηγούν την κοινωνία μας προς το μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Θάνος Μπίτης, σημείωσε ότι το ΤΕΕ αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ ανέδειξε τοπικά ζητήματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Βασίλης Τσιώνας, στάθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρέμβασης για τη Θεσσαλία  και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων κ. Απόστολος Μπαταβάνης, εξήρε το έργο των μηχανικών και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δράση του ΤΕΕ έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στα χρόνια διοίκησης του κ. Γιώργου Στασινού.

Kαι στις τρεις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, την πίτα στην εκδήλωση στη Λάρισα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεδεών Μαντάς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου.  Επιστολές απέστειλαν Βουλευτές των ν. Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, με τις οποίες χαιρέτησαν τις εκδηλώσεις. Την εκδήλωση της Λάρισας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος και ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ το παρών έδωσε και η πρ. Αντιπεριφερειάρχης και Πολιτευτής της Ν.Δ. κα. Ρένα Καραλαριώτου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα