Παρουσία πρωθυπουργού τα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Άγιου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας

Στα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Άγιου Κωνσταντίνου, στο νομό Φθιώτιδας παρέστη ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια σημείωσε ό,τι πρόκειται για μια «συγκροτημένη λιμενική πολιτική με εργαλεία από τις επενδύσεις μέχρι τις συμβάσεις παραχώρησης που επιτρέπουν να αναπτυχθούν τα λιμάνια με τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, όπως έγινε πριν από ένα μήνα στην Ηγουμενίτσα». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο όμιλος Grimaldi  θα αναλάβει και το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ. αφού δημιουργήθηκαν νέα κρηπιδώματα, έγινε επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας και κατασκευάστηκε νέα προβλήτα, προστατευμένη από τον βόρειο κυματισμό. Πλέον η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού είναι δύο υδροπτέρυγα μήκους μέχρι 35 m και δύο οχηματαγωγά πλοία μήκους μέχρι 100 m ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα