Δύο νέες κεραμικές δομικές λύσεις από τη Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ)

Η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), έχοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη δόμηση, εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με δύο νέες κεραμικές δομικές λύσεις, την ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 και το καινοτόμο Συστήμα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας «ΦΟΤΑΘΕ». Οι δύο νέες δομικές κεραμικές λύσεις, που θα διατίθενται αποκλειστικά από την ΚΕΒΕ στην εγχώρια και διεθνή αγορά, είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας της εταιρείας και αναπτύχθηκαν με στόχο να προσδώσουν πολλαπλά πλεονεκτήματα στις κατασκευές, συμβάλλοντας σημαντικά στη βιώσιμη δόμηση.

Επιδιώκοντας την ανάπτυξη ενός δομικού κεραμικού προϊόντος που θα προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στις κατασκευές, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση του κτιριακού τομέα, η ΚΕΒΕ προχωρά στην παραγωγή της ομάδας προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380. Πρόκειται για φυσικά και ανακυκλώσιμα προϊόντα και αποτελούν τα νεότερα μέλη της οικογένειας των προηγμένης τεχνολογίας τούβλων καθέτων οπών ΟΡΘΟBLOCK. Η ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 προσδίδει ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων στις κατασκευές όπως υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες (Udesign Ανεπίχριστης Τοιχοποιίας με 3mm Συνδετικό Κονίαμα, (W/m2K) έως 0,2369) θερμοχωρητικότητα, ηχομόνωση, υψηλές μηχανικές αντοχές και αντισεισμικά χαρακτηριστικά, άριστη πυραντίσταση, υψηλή υδρατμοπερατότητα. Η ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 είναι Πιστοποιημένη με την Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration), η οποία εστιάζει στην αξιολόγηση και την παροχή πληροφοριών σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επιπλέον, με τη χρήση της ομάδας προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 κατασκευάζονται τοιχοποιίες πάχους 38cm, τα τετραγωνικά των οποίων δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται έως και 10% τετραγωνικά δόμησης.

Με στόχο την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της οπλισμένης φέρουσας τοιχοποιίας ως τρόπο δόμησης, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της ΚΕΒΕ και το Εργαστήριο Πειραματικής Αντοχής των Υλικών και των Κατασκευών (ΕΠΑΥΚ) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του νέου καινοτόμου Συστήματος Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας το οποίο είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος «ΦΟΤΑΘΕ».

Το συγκεκριμένο σύστημα, παρέχει υψηλή δομική ασφάλεια έναντι σεισμικών δράσεων. Ταυτόχρονα, διαθέτει υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των Α και Β Κλιματικών Ζωνών του ΚΕΝΑΚ, χωρίς τη χρήση επιπλέον θερμομονωτικού υλικού, ενώ με πολύ μικρές προσθήκες απλών μέτρων θερμομόνωσης, δύναται να καλύψει και τις απαιτήσεις των Γ και Δ Κλιματικών Ζωνών. Επιπλέον, η χρήση του ανωτέρω συστήματος θα παρέχει τη δυνατότητα ανέγερσης έως και διώροφων κτιρίων, χωρίς τη χρήση σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος. Το ερευνητικό έργο έχει ολοκληρωθεί και το Σύστημα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας θα διατεθεί στην αγορά εντός του 2024.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KEBE, κ. Άγις Κοθάλης, δήλωσε σχετικά: «Στην ΚΕΒΕ θέτουμε πάντα στο

Αγις Κοθάλης_Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος_ΚΕΒΕ

επίκεντρο της λειτουργίας μας την ανάπτυξη καινοτόμων και οικολογικών δομικών λύσεων, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στην πράσινη μετάβαση. Σε αυτό το πλαίσιο, επενδύουμε σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη με πρωταρχικό στόχο την παραγωγή και διάθεση προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν σημαντικά πλεονεκτήματα στις κατασκευές. Είμαστε περήφανοι που αναπτύξαμε αυτές τις δύο δομικές λύσεις, την ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 και το Συστήμα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας, που θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο και πιο ουσιαστικά στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και θα ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

Με διαδρομή 90 ετών και ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο, η ΚΕΒΕ παράγει και προμηθεύει άριστης ποιότητας, αξιόπιστα και οικολογικά δομικά κεραμικά προϊόντα. Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κόσμου, δομικά καλύτερου, η ΚΕΒΕ επενδύει σταθερά στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) προκειμένου να συνεχίσει να δημιουργεί προϊόντα που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση του κτιριακού τομέα.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα