Δήμος Πετρούπολης: Αναστολή χρήσης διατάξεων του ΝΟΚ

Στο «πολεοδομικό χορό» του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού μπήκε και ο Δήμος Πετρούπολης, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να ανασταλεί η χρήση διατάξεων του ΝΟΚ.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, εισηγήθηκε την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Πολεοδομία του Αιγάλεω προκειμένου να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών, σε όσες περιπτώσεις γίνεται χρήση των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα, που επιτρέπουν την ανέγερση πολυώροφων κτισμάτων.

«Η Πετρούπολη, εδώ και δεκαετίες, είναι μια καλοφτιαγμένη πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους, με πρότυπο σχέδιο ρυμοτομίας, γεγονός που επιδρά θετικά στους όρους ζωής των κατοίκων της. Με την αξιοποίηση των σχετικών διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα, υπονομεύεται το πολεοδομικό κεκτημένο του Δήμου στο βωμό του κέρδους των κατασκευαστικών ομίλων αφού δίνεται η δυνατότητα για ανέγερση πολυώροφων κτισμάτων, για ασύστολη κατεδάφιση, όχι μόνο μονοκατοικιών αλλά και διώροφων ή τριώροφων κτισμάτων, ώστε να αυξηθεί το ύψος των κτισμάτων αλλά και για νομιμοποίηση αυθαίρετων ψηλών κτισμάτων.

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ομόφωνα δεκτή. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμαρχος θα προβεί στην υποβολή του αιτήματος ώστε η πόλη να διατηρήσει τη φυσιογνωμία και την ομορφιά της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα