Δήμος Πεντέλης: Διευκρινίσεις για την πυροπροστασία ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

Για την εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης. Μέσω ανακοίνωσης διευκρινίζει ποιες περιοχές αφορά το μέτρο, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις αντίστοιχες προθεσμίες.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

«Αγαπητοί δημότες,

Η υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων (Κ.Υ.Α: ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023) που αφορά την προστασία της ζωής και της ακίνητης περιουσίας των πολιτών προϋποθέτει για την επιτυχία του, την από κοινού με τον Δήμο πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών προληπτικής πυροπροστασίας και των αντίστοιχων ενεργητικών και παθητικών μέτρων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για το λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίρια και εμπίπτουν του πεδίου εφαρμογής της ανωτέρω εγκυκλίου υποχρεούνται να συντάξουν – προσκομίσουν σε δυο αντίγραφα τα ακόλουθα:

1. Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση αρμοδίου τεχνικού επιστήμονα το οποίο θα πρέπει να έχει συνταχθεί μέχρι 31.3.2024.
2. Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων Πυρασφάλειας.
Τα εν λόγω δικαιολογητικά μέχρι την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πρέπει να κατατεθούν σε έντυπη μορφή μέχρι 30-04-2024 στο πρωτόκολλο του Δήμου, προκειμένου να καταρτιστεί το Ειδικό Μητρώο.
Κατόπιν αρμόδια τριμελής επιτροπή του Δήμου θα προβεί κατά την αντιπυρική περίοδο σε αυτοψίες- δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Τα δομημένα ακίνητα τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής είναι ανά Δημοτική ενότητα τα κάτωθι:

– Δ.Κ. Μελισσίων, το σύνολο των ακινήτων της 2ης -3ης-4ης γειτονιάς .
Δομημένα ακίνητα πέριξ του κυρίου κλάδου του κεντρικού ρέματος Χαλανδρίου Πεντέλης.

– Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, το σύνολο των δομημένων ακινήτων εντός και εκτός σχεδίου πόλεως .

– Δ.Κ. Πεντέλης, το σύνολο των δομημένων ακινήτων εντός και εκτός σχεδίου πόλεως .

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε, καθημερινά 07:00 έως 15:00, στον αρμόδιο -για πληροφορίες- υπάλληλο του Δήμου δασολόγο Σταύρο Τσιαντικούδη (τηλ. 2132050026)».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα