Δήμος Ορεστιάδας: Ξεκινά η επισκευή της Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών

Yπογράφηκε τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλειο και τη νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή της Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών Δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 665.000 € με το σύνολο της χρηματοδότησης να προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών.

Τον Μάρτιο του 2018 λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων επήλθε η θραύση τμήματος στον κεντρικό άξονα της διάβασης που διασχίζει τον ποταμό Άρδα καθιστώντας τη μη λειτουργική διακόπτοντας την κυκλοφορία επί της αγροτικής οδού σύνδεσης του ευρύτερου αγροτικού χώρου με τον οικισμό Καστανιές.

«Από την πρώτη στιγμή, βασιζόμενοι στη νομοθεσία, ξεκινήσαμε έναν αγώνα, ώστε να γίνει η επισκευή της τσιμεντοδιάβασης από τους υπεύθυνους κατ’ αρμοδιότητα. Διαπιστώνοντας την αδυναμία εξεύρεσης λύσης, αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως Δήμος Ορεστιάδας να ζητήσουμε τη χρηματοδότηση και τη διεκπεραίωση των διαγωνιστικών και κατασκευαστικών διαδικασιών.

Το 2020, το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε το ποσό των 500.000 € (50.000 € για τη μελέτη του έργου και 450.000 € για την κατασκευή του). Υλοποιήσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μελέτη, η οποία παραδόθηκε το 2021 και από την οποία προέκυπτε ότι η χρηματοδότηση των 450.000 € δεν ήταν επαρκής. Αιτηθήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση, η οποία και εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια, με εξασφαλισμένη πλέον τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, υλοποιήσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου(πολύμηνης διάρκειας)

Το έργο περιλαμβάνει:

1. Tην ανακατασκευή του σώματος της ιρλανδικής διάβασης σε μήκος 76μ., πλάτος καταστρώματος κυκλοφορίας 7,0μ. και πλάτος βάσης 12μ.
2. Tην κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα ανάντη της ροής του ποταμού (δυτικά της διάβασης) σε μήκος 20μ. και πλάτος 76μ.
3. Tην κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα κατάντη της ροής του ποταμού (ανατολικά της διάβασης) σε μήκος 60μ. και πλάτος 76μ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί η οδική διασύνδεση της Κοινότητας των Καστανεών με την αυτή των Μαρασίων που είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες.

Θερμές ευχαριστίες στους δημότες (κυρίως αυτούς των παράρδιων περιοχών), για την τεράστια υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα