Δήμος Ωραιοκάστρου: Σε τροχιά υλοποίησης Έργα Ανάπλασης Της Πλατείας Πενταλόφου

Την δημιουργία ενός όμορφου χώρου αναψυχής στον Πεντάλοφο που ταυτόχρονα θα αναδεικνύει την ιστορία της περιοχής θέτει σε τροχιά υλοποίησης η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 195.000 ευρώ για την ανάπλαση της Πλατείας Πενταλόφου.

«Μεταξύ πολλών προτάσεων, δεκτή έγινε η δική μας, για μια πολύ όμορφη παρέμβαση στον Πεντάλοφο! Απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο θα ανακατασκευαστεί ο χώρος της πλατείας με χρήματα που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα Leader του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν θα δαπανήσει ο Δήμος μας ούτε 1 ευρώ και γι αυτό το έργο. Συνεχίζουμε με έργα να βελτιώνουμε τον τόπο μας και να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Ανάπλαση Πλατείας Πενταλόφου έναντι Δημοτικού Σχολείου», συνολικού προϋπολογισμού (συνολικής δημόσιας δαπάνης) 195.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πρόταση του Δήμου Ωραιοκάστρου εγκρίθηκε και το επόμενο διάστημα πρόκειται να αρχίσει η υλοποίηση του έργου.

Το έργο

Το έργο αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργικότητας της πλατείας απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο, συνολικής επιφάνειας 651,47 τ.μ.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών επισκεψιμότητας της πλατείας σχεδιάζεται η εναρμόνιση του κοινόχρηστου χώρου με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, με σκοπό την αναβάθμιση – βελτίωση της λειτουργικότητας. Έτσι, αφενός η πλατεία θα αποτελεί χώρο συνάντησης και αναψυχής της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου στο σημείο θα τοποθετηθεί το μνημείο της ηρωικής δασκάλας του Μακεδονικού Αγώνα, Βελίκας Τράικου, αναδεικνύοντας την ιστορία της περιοχής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα