Δήμος Μουζακίου: Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων άνω των 30 χλμ

Εξελίσσεται πλήρως ο σχεδιασμός της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων στον κάμπο και στα ορεινά, παράλληλα με την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που είχε προκαλέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Ειδικά την τελευταία διετία, εκτελέστηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται με ίδιους πόρους, πλήθος τεχνικών παρεμβάσεων υπογειοποίησης ειδικών πλαστικών σωλήνων άρδευσης στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων.

Επιπλέον,  στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία παραλαβής μελετών έργων ύψους 15 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις και νέες κατασκευές σε συνολικό μήκος άνω των 35 χλμ αρδευτικών δικτύων στο Δήμο.

Στόχοι και των νέων παρεμβάσεων είναι:

–      Να αντικατασταθούν και να εκσυγχρονιστούν τα τμήματα και τα συνοδά αυτών έργα που καταστράφηκαν από την πλημμύρα του «Ιανού».

–      Να αναβαθμιστούν ουσιαστικά η παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους αγρότες.

–      Να επιτευχθεί εξοικονόμηση ύδατος από την ελαχιστοποίηση των απωλειών στα δίκτυα.

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι τώρα ολοκληρώθηκαν τεχνικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ειδικών πλαστικών σωλήνων άρδευσης σε συνολικό μήκος άνω των 30 χιλιομέτρων στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Παπακώστα, το δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο – Μάριο Πολυμερόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου κ. Γιώργο Νάσιο, επισκέφθηκαν σημεία τεχνικών παρεμβάσεων στο αρδευτικό δίκτυο διαπιστώνοντας τη γρήγορη πρόοδό τους. Ενώ, το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος, αλλά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχουν πραγματοποιήσει αυτοψίες σε περιοχές όπου γίνονται εργασίες, συζητούν με τους εργολάβους την πορεία τους ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν και δίνουν οδηγίες για κάθε σχετική ενέργεια.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα