Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: Αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης

Σε αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου διανομής πόσιμου νερού θα προχωρήσει ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε υποδομή που υλοποιείται στην περιοχή.

Ειδικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση  του πεπαλαιωμένου, από σωλήνες αμιάντου και ανεπαρκούς λόγω προβλημάτων πολλαπλών φθορών και μακροχρόνιας λειτουργίας εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου, με νέους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών 3ης γενιάς, κατάλληλων για μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού.

Με την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στις υποδομές εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που θα επιτευχθεί, θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

«Με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά προχωράμε στην υλοποίηση καίριων έργων για τον δήμο μας. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, υλοποιώντας παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ», τόνισε ο δήμαρχος Αρμόδιος Δρίκος και πρόσθεσε: «Η αντικατάσταση και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης αποσκοπεί στην ασφαλή μεταφορά του νερού, αλλά και στην προστασία της υγείας των συνδημοτών μας. Επιπλέον, καταφέραμε, αφού καταθέσαμε μελέτη, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς του δήμου μας, με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα