Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Στον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όσα σχολικά και δημοτικά κτίρια είναι αναγκαίο να γίνει, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, κυρίως όμως των παιδιών της πόλης.

Τα κτίρια που θα μπουν στη διαδικασία του δευτεροβάθμιου ελέγχου είναι εκείνα που υπέδειξε ο αντίστοιχος κύκλος πρωτοβάθμιου ελέγχου, που πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου –θυμίζουμε– ο Δήμος διεκδίκησε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να διεξάγει πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της πόλης αλλά και στα δημοτικά κτίρια.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου ελέγχουο Δήμος έστειλε τα αποτελέσματα για την απαιτούμενη βαθμονόμηση στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, από την οποία το «πράσινο φως» πήρε η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων ενώ ελάχιστα υποδείχθηκε ότι πρέπει να περάσουν και από δευτεροβάθμιο έλεγχο.

Προσοχή: αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφαλείας, αλλά πώς χρειάζεται μια πιο ενδελεχή εξέταση.
Μάλιστα, και αυτός ο κύκλος του δευτεροβάθμιου ελέγχου θα γίνει με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από αίτημα του Δήμου για επέκταση του αρχικού προγράμματος ώστε να καλύψει και το δεύτερο αυτό στάδιο.

«Ξεκινήσαμε την εκστρατεία διερεύνησης της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και των κτιρίων του Δήμου μας πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό για όλους τους κρατικούς φορείς. Αποτέλεσμα τούτου, εμείς ως Δήμος να έχουμε ολοκληρώσει τον πρωτοβάθμιο έλεγχο και να προχωράμε στον δεύτερο βαθμό ενώ όλο το υπόλοιπο Δημόσιο δεν έχει κάνει ακόμα ούτε τα πρώτα βήματα στον τομέα αυτό. Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε πάντα το καλύτερο διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα