Δήμος Ηρακλείου: 5.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στον τομέα «Έξυπνη Πόλη»

Τη χρηματοδότηση έργων 5.000.000 ευρώ στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, υπεύθυνος για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψε την ένταξη του έργου «Δήμος Ηρακλείου Ελληνικές Έξυπνες Πόλεις – Επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο και πράσινο αστικό μέλλον» στο Ταμείο.

Πρόκειται για μία πρόταση που έχει ως βάση το όραμα για τον σταδιακό μετασχηματισμό του Ηρακλείου σε «έξυπνη πόλη» και βασικούς άξονες προτεραιότητας τις δράσεις που οδηγούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Περιλαμβάνει εννέα υποέργα σε διάφορους τομείς, όπως έξυπνες διαβάσεις πεζών, αισθητήρες κίνησης και διαχείρισης κυκλοφορίας, έξυπνες στάσεις συγκοινωνιών, εγκατάσταση προγράμματος «Πληρώνω όσο καταναλώνω» στη διαχείριση των απορριμμάτων, εγκατάσταση συστήματος καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια κ.ά.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε ότι η ένταξη της πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης «είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης». «Η πρόταση περιλαμβάνει έργα επικεντρωμένα στην εξωστρέφεια και στην απευθείας παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί το βασικό ζητούμενο: Να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Σύντομα αναμένουμε και άλλες εντάξεις φακέλων του Δήμου Ηρακλείου στο Ταμείο, με έργα επίσης πολύ σημαντικά», κατέληξε ο κ. Λαμπρινός.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα