Δήμος Ιωαννιτών: Κατασκευή Κέντρου για το Παιδί – Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο παλιό Άσυλο Ανιάτων όπου πλέον δημιουργείται ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμό Κέντρο για το Παιδί στα Ιωάννινα.

Στον χώρο βρέθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος και οι επιβλέποντες. «Ο χώρος αυτός είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες της γειτονιάς ήταν απολύτως δικαιολογημένα. Σήμερα αναβαθμίζεται πλήρως ώστε να αποτελέσει μία πολύ σημαντική κοινωνική δομή για την πόλη. Το έργο εξελίσσεται μέσα στα χρονικά περιθώρια, ήδη έχει εκτελεστεί το 45% του φυσικού αντικειμένου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Υπογράμμισε ότι αποτελεί μία πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα πυκνοδομημένο κομμάτι της πόλης το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, κατασκευάζεται κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Κατασκευάζεται επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης για το έργο που αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού.

Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα εξοπλιστεί με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους, χώρους παιχνιδιού, διαδρομές ποδηλάτου και χώρους πρασίνου.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα