Δήμος Γρεβενών: Δημοπρατείται η Παιδική Χαρά για ΑΜΕΑ στο Πάρκο των Μανιταριών

Με κεντρικό σύνθημα «προσβάσιμη για όλους», δημοπρατείται από τον Δήμο Γρεβενών η κατασκευή παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Πάρκο των Μανιταριών, ενισχύοντας τις αρχές της καθολικής προσβασιμότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων.

Το κοινωνικό αυτό έργο της δημοτικής Αρχής με τίτλο «ΔHMIOΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΑ», προϋπολογισμού 430.000€ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, θα καταλαμβάνει έκταση 885 τετραγωνικών μέτρων εντός του Πάρκου και θα είναι προσαρμοσμένο με τέτοιον τρόπο προκειμένου άτομα με αναπηρία να μπορούν να χαρούν το παιχνίδι ελεύθερα και με ασφάλεια.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του παιχνιδιού θα ακολουθεί έναν αειφόρο και λειτουργικό σχεδιασμό, με σαφή διαχωρισμό ηλικιακών ομάδων και μεγάλη ποικιλία εξοπλισμών και δραστηριοτήτων, ενισχύοντας τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, θα εγκατασταθούν κούνιες νηπίων-παίδων αλλά και ειδικού καθίσματος για άτομα που χρειάζονται περισσότερη στήριξη κατά τη χρήση του οργάνου, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν μαζί και να συναναστραφούν διασκεδάζοντας.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν διαδραστικά πάνελ δραστηριοτήτων, σύνθετα με ειδικές ράμπες, θεματικά παιχνίδια καθώς και μπάλα μουσικής και αφήγησης, αποτελώντας μία ενδιαφέρουσα ενασχόληση για κάποιον επισκέπτη με δυσκολίες όρασης.

«Σεβόμενη πιστά τη διαφορετικότητα, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί με σταθερά και σίγουρα βήματα έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που στόχο έχουν την προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς των ατόμων με αναπηρία στον δημόσιο χώρο», τονίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα