Δήμος Γρεβενών: Ανάπλαση της κεντρικής οδού της 13ης Οκτωβρίου – Το κόστος

«Σήμερα κάνουμε πράξη μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αστικού περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας εκ θεμελίων την κεντρική οδό της 13ης Οκτωβρίου. Έτσι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί η δημοτική Αρχή, ξεκινάει και επισήμως το κομβικό αυτό έργο, περιλαμβάνοντας ένα πλήθος εργασιών που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα σε μια από τις πιο νευραλγικές οδικές αρτηρίες της πόλης».

Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 3.640.800 ευρώ, με τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Γρεβενών, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χρήστου Τριγώνη και της αναπληρώτριας διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών Κωνσταντία Κωσταρέλα.

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις αφορούν ένα πλέγμα βελτιωτικών δράσεων όπως είναι, μεταξύ άλλων, η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού και καλλωπιστικών φυτών, η δημιουργία κυκλικών κόμβων, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, η εγκατάσταση οδεύσεων ΑΜΕΑ και υπερυψωμένων διαβάσεων αλλά και η καθαίρεση των φθαρμένων τοιχίων του Δημοτικού Γηπέδου «Μίλτος Τεντόγλου».

Δράσεις που θα προσφέρουν νέα, μοντέρνα όψη στις γειτονιές, τα καταστήματα και τις δομές παιδείας και αθλητισμού που βρίσκονται επί της 13ης Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με την ανάλογη διευθέτηση της κίνησης και στάθμευσης των οχημάτων και την κατάλληλη προσβασιμότητα που απαιτείται για τους πεζούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου η οδός 13ης  Οκτωβρίου θα γίνει πιο λειτουργική για κατοίκους και επισκέπτες, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι το έργο που φέρει τον τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 13ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ», υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και της άρσης των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα