Δήμος Εορδαίας: Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου “Βελτίωση συνδετήριας οδού ΑΕΒΑΛ και κόμβου ΑΕΒΑΛ

Η σύμβαση του έργου με τίτλο “Βελτίωση συνδετήριας οδού ΑΕΒΑΛ και κόμβου ΑΕΒΑΛ” υπογράφτηκε ηλεκτρονικά, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, από τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΜΕΠΤΟΝ ΑΤΕ» με έδρα την Καστοριά.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχονταν σε 1.220.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ με την έκπτωση του αναδόχου το έργο θα κοστίσει 923.711,01 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», στο οποίο είναι ενταγμένο, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΤΑ και από Εθνικούς Πόρους.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της οδού σύνδεσης του πρώην βιομηχανικού χώρου του εργοστασίου λιπασμάτων της ΑΕΒΑΛ με την παλαιά Εθνική Οδό Πτολεμαΐδας- Κοζάνης. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1447,20m από την είσοδο του ΒΙΟ.ΠΑ. (πρώην ΑΕΒΑΛ) μέχρι την αρχή του ισόπεδου εγκεκριμένου κόμβου (κόμβος πρώην ΑΕΒΑΛ) επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας – Κοζάνης.

Η βελτίωση της οδού συνίσταται στην αλλαγή της διατομής της οδού. Εφαρμόσθηκε διατομή η οποία προβλέπει μεγάλο ποσοστό κίνησης βαρέου τύπου οχημάτων, πάνω από 20% με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,00μ. και καταστρώματος 14,00μ. Επίσης συμπεριλαμβάνονται εργασίες ηλεκτροφωτισμού της οδού καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση της οδού, όπως επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε ικανοποιημένος που έφτασε η ώρα κατασκευής ενός σημαντικού έργου, το οποίο μελέτησε, ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και προκήρυξε η δημοτική αρχή Εορδαίας, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ανάδοχος θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου ορίζεται σε έξι (6) μήνες.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα