Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Μελέτη ανάπλασης για το Μαζαράκι

Παραλήφθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας η μελέτη ανάπλασης στο Μαζαράκι. Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι να διαμορφωθούν δύο κόμβοι- πλατείες και το συνδετήριο τμήμα μεταξύ αυτών.

Οι πλατείες εντοπίζονται σε χαρακτηριστικά σημεία της διαδρομής και παράλληλα είναι υπερυψωμένα κατά 10 cm, στο ύψος δηλαδή του πεζοδρομίου, έτσι ώστε να συμβάλλουν και στην επιβράδυνση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων, δεδομένου ότι ο βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Με την μελέτη εξασφαλίζεται ένας πεζόδρομος κυμαινόμενου πλάτους στο κέντρο του οικισμού, η ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, η ελεγχόμενη ήπια κίνηση των οχημάτων, προβλέπονται πεζοδρόμια ενώ εξασφαλίζονται και οι κάθετες οδεύσεις από και προς τον πεζόδρομο.

Με τις παρεμβάσεις αυτές που το κόστος τους έχει προϋπολογιστεί στις 270.000 ευρώ θα επιτευχθεί ο εξωραϊσμός, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου του οικισμού, με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πεζών και οχημάτων.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα