Δήμος Χαλανδρίου: 808.356 ευρώ για τη διαχείριση βιοαποβλήτων

Χρηματοδότηση ύψους 808.356 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου για υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης 500 καφέ κάδων, εφαρμογή προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης και αποτελεσματικότερης διαχείρισης κλαδεμάτων. Τα κονδύλια προέρχονται από την ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», η οποία ενέκρινε, στις 29 Αυγούστου, τη σχετική πρόταση του Δήμου, η οποία είχε υποβληθεί στον άξονα «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων».

Το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί, περιλαμβάνει τρεις συγκεκριμένες δράσεις:

► Δημιουργία δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων με ανάπτυξη 500 καφέ κάδων των 360 λίτρων. Πρόκειται για δίκτυο, το οποίο θα αναπτυχθεί παράλληλα με το ευρύτερο των 1.300 μεγάλων καφέ κάδων που θα απλωθούν σταδιακά σε όλη την πόλη.

► Υλοποίηση προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης.

► Αποτελεσματική διαχείριση (τεμαχισμός) των κλαδεμάτων που συλλέγονται στον Δήμο.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, ο Δήμος Χαλανδρίου θα προμηθευτεί:

-κάδους και τα αντίστοιχα κλειδιά πρόσβασης για τη δημιουργία του δικτύου χωριστής συλλογής

-ειδικά εξαρτήματα διαχείρισης κλαδεμάτων

-εξοπλισμό οικιακής κομποστοποίησης (300 υποδοχείς τύπου κήπου και άλλοι τόσοι οικιακοί κομποστοποιητές μπαλκονιού).

Κώστας Γερολυμάτος, αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων: «Αποτελεσματικότερη διαχείριση βιοαποβλήτων με εξοικονόμηση χρημάτων»

«Η νέα αυτή χρηματοδότηση θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στο Χαλάνδρι, με μείωση παράλληλα του λειτουργικού κόστους και των καυσίμων, ειδικά στη διαχείριση των κλαδεμάτων. Η παράμετρος αυτός κρίνεται πολύ σημαντική λόγω της παρατεινόμενης ενεργειακής κρίσης», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κώστας Γερολυμάτος, ανακοινώνοντας την έγκριση της χρηματοδότησης.

«Επιπλέον, θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω το δίκτυο του καφέ κάδου, που το επόμενο διάστημα θα απλωθεί σε όλη την πόλη, στο πλαίσιο των προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ)», συμπλήρωσε ο κ. Γερολυμάτος και κατέληξε: «Μέσω των παραπάνω δράσεων, ο Δήμος Χαλανδρίου υλοποιεί την Εθνική Στρατηγική για την Διαχείριση Αποβλήτων και το αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που προωθεί σταθερά την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο, με κύριο άξονα τη διαλογή των ξεχωριστών ρευμάτων στην πηγή, κόντρα στην στρατηγική της καύσης και των μεγάλων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα