Δήμος Αγρινίου: Διάκριση για την κατασκευή πρότυπου ενεργειακού σχολικού κτιρίου

Σημαντική διάκριση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, (Sustainability Leader), απέσπασε ο Δήμος Αγρινίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την κατασκευή του πρότυπου ενεργειακού σχολικού κτιρίου, του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του Annual Sustainability Summit 2023, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για 8η χρονιά, από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (Centre for Sustainability and Excellence – CSE).

Τα κριτήρια επιλογής της Οργανωτικής Επιτροπής αφορούσαν στη διενέργεια σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και καλών πρακτικών, όπου ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε για το υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης Α+).

«Πρόκειται για μια σύγχρονη σχολική κτιριακή εγκατάσταση, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που ενισχύει τον κοινωνικό ρόλο του σχολικού ιδρύματος, καθώς οι μαθητές γίνονται συμμέτοχοι σε ένα βιώσιμο περιβάλλον», ανέφερε κατά την παραλαβή του βραβείου ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου.

«Το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται ως επιβράβευση μιας γενικότερης προόδου και ενός πρωτοποριακού πλάνου που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει και εφαρμόσει Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση της ποιότητας ατμοσφαιρικών και υδάτινων ρύπων και την Ενεργή Πλατφόρμα τιμολόγησης – διαχείρισης δημοτικών σταθμών φόρτισης οχημάτων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι: «Σύντομα ολοκληρώνεται και η Ενεργειακή Κοινότητα με στόχο την οικονομική αυτάρκεια του Δήμου (ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης ενέργειες 4,707,369 ευρώ), την παροχή κοινωνικής πολιτικής (με δωρεάν ενέργεια σε 2500 ευάλωτα νοικοκυριά) ενώ το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα εκτιμάται να είναι εξαιρετικά σημαντικό με εξάλειψη της επιβάρυνσης 20,266 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως».

Το πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου έχει μεταξύ άλλων ως στόχο, την παροχή κοινωνικής πολιτικής στα ευάλωτα νοικοκυριά και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός του νομού καθώς και εφαρμογή βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών για τη δημιουργία Βιώσιμων πόλεων.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα