Δήμος Αχαρνών: Εργολαβική σύμβαση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος

Την εργολαβική σύμβαση για την ανάπλαση της Λ. Πάρνηθος, μια από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες λεωφόρους της πόλης, υπέγραψε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός με την ανάδοχο εταιρία.

Το έργο πρόκειται να αλλάξει άρδην την εικόνα της πόλης καθώς η μελέτη περιλαμβάνει διαπλατυσμένα πεζοδρόμια, από βιοκλιματικά υλικά αλλά και με λωρίδες για ΑΜΕΑ, νέες θέσεις πάρκινγκπερισσότερο πράσινοκαινούργια φωτιστικά σώματα καθώς και πολλά νεωτεριστικά στοιχεία για εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων. Η βασική σχεδιαστική φιλοσοφία  εστιάζει στη διαμόρφωση ένας πιο φιλικού, λειτουργικού δρόμου, μέσα από τον πράσινο σχεδιασμό.  Το έργο προϋπολογισμού 1.153.684 ευρώ έχει ενταχθεί και υλοποιείται με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» αλλά και με ιδίους πόρους.

«Στόχος μας είναι η επίτευξη της ασφαλούς και ανεμπόδιστης μετακίνησης όλων των δημοτών,  η αισθητική βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων και η αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ καθώς και η τόνωση της τοπικής αγοράς. Θέλουμε οι Αχαρνές του μέλλοντος να είναι μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη, πρότυπο για όλους τους δήμους της Αττικής και θα το πετύχουμε με έργα και υποδομές σε κάθε γειτονιά!», ανέφερε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα