Δημοπρατούνται έργα στην Παραλία Καλαμακίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Στην Παραλία Καλαμακίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας θα γίνει ένας συνδυασμός κατασκευής ύφαλων προβόλων και τεχνητής Αναπλήρωσης (εμπλουτισμού) της περιοχής του έργου. Στόχος του έργου Προστασίας και Ανάπλασης ακτής είναι αφενός να μειωθεί ο ρυθμός της διάβρωσης της ακτής και αφετέρου να δημιουργηθεί δια του περιοδικού τεχνητού εμπλουτισμού ικανή ζώνη παραλίας ώστε να δύναται να φιλοξενεί τους λουόμενους κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η εξής διάταξη προτεινόμενων έργων:

-Ένα σύστημα 6 Τεχνητών ύφαλων προβόλων μήκους 50 μέτρων με μήκος διακένου μεταξύ των κατασκευών περίπου 28,0μ (30,0μ.από κεντρική γραμμή σε κεντρική γραμμή).

-Εισαγωγή ύφαλου αναβαθμού που θα κατασκευασθεί σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο, σε βάθος περίπου 1,50μ. με ανώτατη στάθμη στέψης στα -0,70μ. και διαμόρφωση νέου τεχνητού παραλιακού μετώπου με δάνειο ίζημα

-Καθαιρέσεις των επικίνδυνων για την Δημόσια ασφάλεια παλαιών κατασκευών (τσιμεντένιοι αγωγοί ομβρίων, μεταλλικές κατασκευές, ογκόλιθοι κα) που βρίσκονται στην ζώνη ανάπτυξης του έργου)

Τα έγγραφα:

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα