Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Κιλελέρ

Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα σε Μοναστήρι,  Χαρά,  Κυπάρισσο, Χάλκη, Καλό Νερό, Σοφό, και Μοσχοχώρι και στον ποταμό Γκουσμπασανιώτη, που είναι ο τελικός αποδέκτης σχεδόν όλων των ρεμάτων και χείμαρρων που διαρρέουν το Δήμο Κιλελέρ,  προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δημοπρατείται έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.108.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει εργασίες σε συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων.

«Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας συνεχίζονται το επόμενο διάστημα τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Κιλελέρ. Διεκδικούμε και αξιοποιούμε τους αναγκαίους πόρους από την Πολιτεία για έργα που λειτουργούν,  δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας  και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες

Περιλαμβάνονται εργασίες:

-καθαρισμού με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την αφαίρεση των φερτών και των απορριμμάτων καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση θάμνων και μεμονωμένων δένδρων που φράσσουν την ροή.

-επισκευή τεχνικών τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί

-αποκατάσταση λιθορριπής για την προστασία κοίτης και πρανών.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα