Δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στην Κοινότητα Τσαπουρνιάς του Δήμου Ελασσόνας»

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στην Κοινότητα Τσαπουρνιάς του Δήμου Ελασσόνας», προϋπολογισμού 971.000,00 ευρώ από τον Δήμο Ελασσόνας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», το οποίο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού συνολικού μήκους 4.899 μ. στην περιοχή του οικισμού Τσαπουρνιάς.

Το τμήμα ξεκινάει από σημείο επί ασφαλτόδρομου σε απόσταση 1,8 km βόρεια από την διασταύρωσή του ασφαλτόδρομου με την επαρχιακή οδό Βουβάλας-Μηλέας και εκτείνεται δυτικά με κατεύθυνση προς τον οικισμό Τσαπουρνιάς μέχρι την περιμετρική οδό του οικισμού. Το οδικό τμήμα διασχίζει το κύριο αγρόκτημα του οικισμού της Τσαπουρνιά και πρόκειται να εξυπηρετήσει τις σχετικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Αναφορικά με το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή δώσαμε προτεραιότητα στις μελέτες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας όπως στις κοινότητες Τσαριτσάνης και Δολίχης. Με τη νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα προχωρήσουμε στη βελτίωση του αγροτικού δικτύου και τη διευκόλυνση των αγροτών μας και στη ορεινή Κοινότητα Τσαπουρνιάς. Ο πρωτογενής τομέας είναι η πλουτοπαραγωγική βάση του δήμου μας και χρειάζεται διαρκή υποστήριξη. Η περιοχή έχει πολλές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα επωφεληθούν με την ασφαλτόστρωση του δρόμου κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση των κτηνοτρόφων και των γεωργών στις εργασίες τους. Θέλω να ευχαριστήσω την ειδική συνεργάτιδα Πολιτικό Μηχανικό κ. Δήμητρα Σίσκου για την σύνταξη της μελέτης, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα