Δημοπράτηση έργου “Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος Ε.Ε.Λ Άρτας”

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά και από σχετικές προσπάθειες των στελεχών της ΔΕΥΑ και προσωπικά του Δημάρχου Αρταίων, με την ιδιότητα του Προέδρου της επιχείρησης, προχωρά η δημοπράτηση του έργου “Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος Ε.Ε.Λ Άρτας”.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο συνολικού ύψους 2.833.400,00 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή  ηλιακών ξηραντηρίων, τύπου θερμοκηπίου με μεταλλικό σκελετό, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Άρτας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αφυδατωμένη ιλύς σε κάθε ξηραντήριο θα έχει τρία
στάδια παραμονής της:

  • Στο πρώτο στάδιο θα τροφοδοτείται το ξηραντήριο.
  • Στο δεύτερο στάδιο οι διεργασίες περιλαμβάνουν μόνο ανάδευση.
  • Στο τρίτο στάδιο θα γίνεται η απομάκρυνσή της.

Mε τη νέα μονάδα θα επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της ποσότητας του τελικού προϊόντος και καλύτερες προοπτικές διάθεσής του, εξοικονόμηση πόρων για την ΔΕΥΑΑ, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο.

Πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις παρέχονται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ), αρμόδιος υπάλληλος: Κωνσταντίνος Καρέλης, τηλ.2681070140.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα