Δημοπρατείται το έργο της αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης

Σε διαδικασία δημοπράτησης που θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου βρίσκεται το έργο της κατασκευής των αγωγών αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης.

Το έργο ύψους 4,37 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020 και θα κατασκευασθεί από την ΕΥΔΑΠ.

Το έργο περιλαμβάνει:

(α) Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90 μ.

(β) Δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250 μ.

(γ) Διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από το έργο χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το έργο ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί, η Δήμητρα Κεχαγιά και οι συνεργάτες της υλοποίησαν από την αρχή της θητείας της μια σειρά από ενέργειες και συγκεκριμένα:

-Ο Δήμος Πεντέλης συμφώνησε με την ΕΥΔΑΠ το έργο να καλύψει το σύνολο της περιοχής, κάτι που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη.

-Ο Δήμος Πεντέλης υλοποίησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διανοίξεις οδών που απαιτούνταν προκειμένου να ολοκληρωθεί το δίκτυο για να ενταχθούν σε αυτό το σύνολο της περιοχής. Παράλληλα προχώρησε σε τοπογραφικές μελέτες, ώστε να βοηθήσει την ΕΥΔΑΠ να συμπεριλάβει το σύνολο του οικισμού στο έργο.

-Ο Δήμος και η ΕΥΔΑΠ προχώρησαν σε υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης με την οποία ο Δήμος εκχώρησε στην ΕΥΔΑΠ την αρμοδιότητα της κατασκευής του έργου.

-Ο Δήμος προχώρησε σε συνεννόηση με το γειτονικό Δήμο Γέρακα Παλλήνης και έτσι ο τελευταίος ενέκρινε να γίνει μέσα στα διοικητικά του όρια η κατασκευή από την ΕΥΔΑΠ του κεντρικού αγωγού που συνδέει την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης με το κεντρικό δίκτυο στην περιοχή της Παλλήνης. Συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν δύο τμήματα του αγωγού συνολικού μήκους 440 μέτρων, στις οδούς Μιτσικέλι και Πεντέλης.

-Ο Δήμος συνεργάστηκε με την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή τμήματος του κεντρικού αγωγού και στην οδό Ιάσωνος της Πεντέλης.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Ένα νέο μεγάλο έργο υποδομής που δρομολογήσαμε σωστά και μεθοδικά από την αρχή της δημοτικής μας θητείας, δημοπρατήθηκε. Είναι μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την υλοποίησή του. Επιλύουμε οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι μάλιστα δεν θα επιβαρυνθούν με τις συνδέσεις.

Συνεχίζω με τους συνεργάτες μου να υλοποιούμε το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές. Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής, υλοποιούμε έργα σε κάθε γειτονιά, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και τα στελέχη της για την άριστη συνεργασία που έχουμε. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα, τον Παναγιώτη Κανατούλα και τους Διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας Τάσο Χριστίδη και Γιάννη Ξανθάκο, καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών τους. Η συμβολή τους ήταν καταλυτική για την πετυχημένη εξέλιξη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και σύντομα να έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την έναρξη κατασκευής του έργου».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα