Δημοπρατείται το έργο: «Οδοφωτισμός του Εθνικού Οδικού Δικτύου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου: «Οδοφωτισμός του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων (έδρας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και μείωση κόστους λειτουργίας»,  δόθηκε με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και των όρων του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.790.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μήκους περί τα 569χλμ.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών παλαιάς τεχνολογίας με την προμήθεια και εγκατάσταση 3.111 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονής τεχνολογίας LED, με δυνατότητα κεντρικής Τηλεδιαχείρησης σε επίπεδο πίλλαρ (pillar controller).
  • Προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση Συστήματος Τηλεελέγχου- Τηλεδιαχείρισης και Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η εξοικονόμηση τουλάχιστον του 60% της ηλεκτρικής ενέργειας οδοφωτισμού μέσω αντικατάστασης των υφιστάμενων φωτιστικών με φωτιστικά LED.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα